O fetiță de 6 ani a fost internată de urgență la spital, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Mamei sale, o femeie în vârstă de 40 de ani și altor doi copii de 20 și 15 li s-au acordat ajutor medical.

Potrivit DSE, familia formată din patru membri s-a intoxicat cu monoxide de carbon, cel mai probabil în urma emanării gazului de la o sobă defectă. Cazul a avut loc în această dimineață în jurul orei 6 în satul Gîrbova, Ocnița.

La fața locului a intervenit un echipaj medical al Serviciului 903 care a acordat ajutorul necesar femeii celor doi fii, iar fetița în vârstă de 6 ani a fost internată în spital. Starea persoanelor este satisfăcătoare.

Din primele informații să presupune că persoanele s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Un alt caz tragic a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 7 octombrie, o femeie în vârstă de 44 de ani a decedat în propria locuință, după ce casa acesteia a fost cuprinsă de flăcări. Cazul a avut loc la ora 22.00 în localitatea Zăicana, raionul Criuleni. La fața locului pentru lichidarea incendiului a lucrat un echipaj de pompieri al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În urma stingerii incendiului, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat al persoanei. Focul a mistuit bunurile materiale din casa bătrânească. Toate circumstanțele și cauza producerii arderii urmează a fi stabilite ulterior.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor în special în procesul de utilizare a sobelor și aparatelor electrice de încălzit, iar în caz de situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 901.