Caz halucinant la nordul țării. Osămintele unui tânăr, originar din localitatea Griogărăuca și care a fost dat dispărut de câțiva ani, au fost găsite îngropate pe teritoriul unei foste fabrici de cărămizi din orașul Telenești. Potrivit forțelor de ordine, omorul a avut loc în luna august 2014. Informația a fost confirmată pentru tv8 de către Lilia Harea, ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție Sîngerei și Telenești.

În luna iunie 2015, mama tânărului, în vârstă de 66 de ani, a depus o cerere pentru stabilirea aflării locului fiului său, din anul nașterii 1981, care în august 2014 a plecat de acasă, din satul Grigorăuca, în orașulul Telenești, la niște prieteni și până la moment nu se cunoaște locul aflării acestuia.

În octombrie 2015, a fost pornit un dosar de căutare a persoanei dată dispărută fără veste. În aprilie 2016, procuratura Telenești a fost pornită o cauză penală pentru omor.

Cazul a ieșit la iveală după ce o tânără de 26 de ani a mers la poliția din Telenești unde a povestit că persoana dată dispărută a fost omorâtă și a povestit cu lux de amănunte cum a avut loc crima.

Potrivit denunțătoarei, crima a avut loc în casa ei după ce între cei patru bărbați s-a iscat o ceartă. Cei trei suspecții l-ar fi snopit în bătaie până la moarte. Pentru a ascunde urmele omorului, indivizii au luat cadavrul, l-au învelit într-o plapumă și o peliculă, apoi l-au dus la uzina părăsită și l-au îngropat. Tânăra le-a indicat polițiștilor și locul unde este îngropat bărbatul, în vârstă de 36 de ani.

Cei trei indivizi, cu vârstele cuprinse între 28 și 29 de ani, au fost arestați și escortați la Inspectoratul din Sângerei. Unul dintre ei a fost condamnat anterior pentru violență în familie, iar la moment își ispășește pedeapsa. În timpul audierilor, aceștia și-au recunoscut pe deplin vina. Poliția încă investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele. Indivizii riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.