/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Putin a semnat un decret prin care permite participarea militarilor străini la operațiuni din afara Rusiei

missing
09 octombrie 2017, ora 17:22

Astfel, potrivit documentului se permite trimiterea militarilor străini care servesc pe bază de contract în afara Rusiei pentru a participa la operațiuni de menținere a păcii și antiterorism.

De asemenea, s-au făcut modificări și în dispoziție privind procedura de trecere a serviciului militar.

„Soldații care sunt cetățeni străini participă la îndeplinirea sarcinilor în condițiile legii marțiale, precum și în contextul conflictelor armate, în conformitate cu principiile și normele recunoscute în general ale dreptului internațional”, se arată în document.

Modificările au fost introduse în documentul semnat în 2003, care permite militarilor străini să activeze în armata rusă în bază de contract, însă doar în calitate de soldaţi şi marinari, nu şi ofiţeri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram