/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

/VIDEO/ Noi victime în cazul Sandler. Două persoane au depus mărturii, încă o minoră-denunțător

missing
09 octombrie 2017, ora 19:16

Au fost identificate două persoane care dau depoziții, depun mărturii pe ceea ce a făcut directorul. Alți cinci, noi bănuim că cunosc, dar cu ei se lucrează”, a declarat ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan.

Ministrul susține că prin intermediul unei rețele de socializare a mai fost identificată o minoră care ar fi fost abuzată psihologic anterior de directorul internatului, dar i-a fost frică să-l denunțe. Jizdan presupune că, cel mai probabil, după condamnarea directorului, mai multe persoane vor dezvălui abuzurile la care s-a dedat acesta.

O postare a unei fetițe care a împlinit recent 16 ani, care a relatat că și ea la rândul ei a fost tratată, abuzată psihologic de către director și nu a spus despre acest lucru din cauza fricii dânsului”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

La rândul său, Monica Babuc a spus că în urma unor verificări a modului cum funcționează gimnaziul-internat nr. 3, au fost depistate mai multe abateri. Asta în timp ce registrul în care ar fi trebuit indicate abuzurile și deficiențele este gol.

Prima concluzie care ne duce la gândul că nu toate lucrurile sunt normale în această instituție este că registru regulamentar nu conține nici un caz de sesizare a unui abuz asupra minorilor, ci conține tot felul de informații despre violențe între copii”, susține ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Avocatul, directorului interimar, Vasile Rîhlea, a refuzat să comenteze poziția clientului său.

Potrivit lui Alexandru Jizdan, directorul gimnaziului și omul de afaceri care se presupune că a abuzat cel puțin un minor acționau foarte subtil. Igor Sandler este acuzat de trafic de copii. La sfârșitul lunii septembrie, oamenii legii au descins în casa unde acesta locuia, ridicând două arme și mai multe cartușe. Acesta a fost reținut într-o vilă din Tohatin, care nu este indicată în declarația sa de avere din 2015. Procurorii verifică inclusiv proveniența veniturilor șefului gimnaziului. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pana la 20 de ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram