La Durlești, a avut loc Festivalul rugby-ului moldovenesc. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la disputarea primului meci al sportului cu balonul oval în Moldova și 25 de ani de la înființarea Federației Naționale de Rugby.

La evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la disputarea primului meci de rugby în Moldova, au participat 2 generații diferite.

„Rugby-ul moldovenesc a ajuns la o vârstă frumoasă de jumătate de secol. Avem oaspeți, veterani. Avem circa 150 de copii participanți din școlile municipale și suburbiile Chișinăului”, a menționat președintele Federației Moldovenești de Rugby, Alexei Cotruță.

„Festivalul mi se pare foarte reușit. Mă bucură faptul că avem foarte mulți copii. Pentru noi asta e important”, a spus președintele Asociației Municipale de Rugby, Alexandru Șîșcan.

Au fost peste 150 de copii din toată țara și cinci echipe de veterani din Chișinău, Tiraspol, Focșani, Bârlad și Iași, care au făcut furori pe stadion.

„Excepțional. Foarte frumoasă organizarea. Ne știm de ani de zile și jucăm cu compatrioții din Republica Moldova”, susține fostul jucător al echipei Politehnica Iași, Vali Băietu.

În 1967 – atunci s-a născut oficial sportul cu balonul oval în Moldova. La Institutul Politehnic a fost creată prima echipă de rugby în țară, iar primul meci s-a disputat contra celor de la „Burevestnik” Odesa.