/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

A fost privat de dreptul de a lua decizii. După cinci ani, un tânăr din Hîncești și-a redobândit capacitatea legală

missing
10 octombrie 2017, ora 13:50

Conform acesteia Judecătoria Hîncești a admis cererea tânărului și l-a declarat persoană capabilă, oferindu-i astfel oportunitatea de a trăi o viață împlinită și independentă, în condiții de demnitate și egalitate cu toți.

Menționăm că la vârsta de 23 ani, acest tânăr a fost declarat prin hotărâre judecătorească persoană incapabilă, fiind lipsit, astfel, de dreptul de a lua decizii pentru sine, inclusiv dreptul de a întemeia o familie, dreptul la viaţa intimă, familială şi privată, dreptul de a nu fi supus discriminării pe bază de dizabilitate, dreptul la ocrotirea sănătăţii, dreptul de a gestiona propriile venituri ş.a.

Hotărârea de Judecată poate fi atacată la Curtea de Apel în decurs de 30 de zile.

În demersul său tânărul a fost ajutat de Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram