Alerta falsă cu bomba la „Castelul Mimi”, din Anenii Noi. Un bărbat necunoscut a sunat la 902, amenințând că va arunca o bombă pe teritoriul castelului, deoarece personalul vinăriei l-ar fi supărat. După câteva ore, geniștii nu au identificat nici un obiect suspect pe teritoriul castelului. Oamenii legii urmează să identifice persoana care a efectuat apelul.

Apelul a fost efectuat de un bărbat necunoscut, la ora 10.10 minute. Imediat, la fața locului s-a deplasat un grup operativ a Inspectoratului de Poliție Anenii Noi și un grup de geniști din Chișinău, pentru a verifica teritoriul castelului. De dimineață, la Castelul Mimi se desfășura un congres de frumusețe. Participanții au fost anunțați despre alerta cu bombă, pentru a nu intra în panică.

„Ne-au informat că teritoriul ar fi minat. Urmează să verifice și deja vom vedea, în rest e totul bine”.

„Nu am intrat în panică, acum mergem la masă, este totul ok.”

„Am ținut totul sub control să nu fie panică, să nu se agite nimeni.”

Directoarea vinăriei susține că cel care a alertat politia a recurs la o gluma de prost gust și speră să fie pedepsit. „Vor depista cine e persoana și sper să primească pedeapsa cuvenită. Un monument de arhitectură trebuie admirat și nu amenințat, o glumă amară. Noi în loc să primim turiști, primim geniști, ceea ce nu este o normalitate”, susține Cristina Frolov, directoarea Castel Mimi.

Din cauza alertei cu bomba, un grup de copii de la un liceu din capitală, care venise să viziteze „Castelul Mimi”, a fost nevoit să aștepte până când geniștii au efectuat verificările.

Așteptăm de vreo 15 minute. Ni s-a transmis că în trei patru minute intrăm.”

După mai multe ore de verificări, geniștii nu au depistat nici un obiect explozibil. Oamenii legii urmează să identifice persoana care a efectuat apelul telefonic.