/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ PLDM a lansat un apel în adresa partidelor pro-europene de opoziție

missing
10 octombrie 2017, ora 13:01

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru a menționat că unirea forțelor de dreapta pro-europene de opoziție este unica șansă de a opri guvernarea PD-PSRM, de a salva democrația, libertatea și cursul pro-european de dezvoltare a Republicii Moldova: „Irosirea acestei șanse va transforma iremediabil Republica Moldova din cea mai săracă țară din Europa într-o zonă depopulată, obscură, într-o spălătorie regională a banilor de proveniență dubioasă și o mare problemă la granița UE”.

„Guvernarea de la Chișinău acuză adevăratele partide de opoziție pentru poziția tranșantă pe care Parlamentul European a luat-o față de Republica Moldova. În acest context, amintim că niciodată nu am cerut sistarea asistenței financiare pentru Moldova, or PLDM este tocmai partidul care a deschis oportunitățile de finanțare europeană pentru țara noastră. Înțelegem bine că sistarea finanțării totale va lovi în oamenii simpli, nu în persoanele concrete cu funcții de răspundere de la guvernare, ei au suficienți bani din afaceri murdare și nu au nevoie de finanțare. Dar am solicitat insistent partenerilor de dezvoltare ca acordarea finanțării să fie condiționată pentru reforme reale și scoaterea din captivitate a instituțiilor statului”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

Potrivit lui Tudor Deliu, vicepreședintele PLDM, guvernarea folosește justiția în folosul său, iar PD nu este un partid de dreapta, ci de stânga, care colaborează cu PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram