/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Teodor Cârnaț a demisionat de la CSM. Acuză trucarea „testului Poligraf” și trimite săgeți spre Candu

missing
10 octombrie 2017, ora 18:00

Ca să nu pătez imaginea CSM și în aceeași măsură și în același timp ca să nu fiu egalat cu actuala guvernare am depus cererea de demitere. Sunt de părerea că acest test la poligraf este mai mult o ficțiune. N-am acceptat niciodată influența la nimănui. Nici la persoane private, nici la partide politice în deosebi, persoane juridice”, a declarat Teodor Cârnaț, memmbru CSM demisionat.

Este voința personală și în principiu noi mereu ne-am condus că dacă omul nu dorește să lucreze în funcția respectivă, cam cum să-l impui cu de-a sila”, a adăugat Cârnaț.

Cârnaț este sigur că testul la poligraf a fost trucat, iar despre rezultatele acestuia se cunoștea din timp.

„Înainte cu o zi de a pleca la testul la poligraf, de acum președintele Parlamentului Andrian Candu, în cadrul emisiunii de dezbatere de la Moldova. De acum mă descalificase deoarece a spus că sunt o persoană slabă, iar la a doua etapă așa persoane slabe nu a văzut”, a menționat Cârnaț

Reprezentanții Partidului Democrat resping supoziția lui Cârnaț. „Este dreptul dumnealui la opinie, dar lăsăm Consiliul de Integritate să-și facă meseria reieșind din atribuțiile pe care le are și sperăm că acele frustrări personale care ar putea fi vor trece, dar cu siguranță nu avem nici o implicare în acest proces,” afirmă Sergiu Sârbu, deputat PDM.

Teodor Cârnaț a fost ales în funcția de membru CSM în calitate de profesor titular de drept, printr-o hotărâre a Parlamentului, în anul 2013.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram