Teodor Cârnat a demisionat de la CSM. Acesta a spus că a decis să plece pentru a nu prejudicia reputația Consiliului Superior al Maistraturii după ce, acum câteva zile, a picat testul la poligraf în cadrul concursului pentru funcția de șef al ANI, care, potrivit lui, ar fi fost trucat.

Ca să nu pătez imaginea CSM și în aceeași măsură și în același timp ca să nu fiu egalat cu actuala guvernare am depus cererea de demitere. Sunt de părerea că acest test la poligraf este mai mult o ficțiune. N-am acceptat niciodată influența la nimănui. Nici la persoane private, nici la partide politice în deosebi, persoane juridice”, a declarat Teodor Cârnaț, memmbru CSM demisionat.

Este voința personală și în principiu noi mereu ne-am condus că dacă omul nu dorește să lucreze în funcția respectivă, cam cum să-l impui cu de-a sila”, a adăugat Cârnaț.

Cârnaț este sigur că testul la poligraf a fost trucat, iar despre rezultatele acestuia se cunoștea din timp.

„Înainte cu o zi de a pleca la testul la poligraf, de acum președintele Parlamentului Andrian Candu, în cadrul emisiunii de dezbatere de la Moldova. De acum mă descalificase deoarece a spus că sunt o persoană slabă, iar la a doua etapă așa persoane slabe nu a văzut”, a menționat Cârnaț

Reprezentanții Partidului Democrat resping supoziția lui Cârnaț. „Este dreptul dumnealui la opinie, dar lăsăm Consiliul de Integritate să-și facă meseria reieșind din atribuțiile pe care le are și sperăm că acele frustrări personale care ar putea fi vor trece, dar cu siguranță nu avem nici o implicare în acest proces,” afirmă Sergiu Sârbu, deputat PDM.

Teodor Cârnaț a fost ales în funcția de membru CSM în calitate de profesor titular de drept, printr-o hotărâre a Parlamentului, în anul 2013.