/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Cauți un job? Pe Piața Muncii din Moldova sunt peste 10.000 de posturi vacante

11 octombrie 2017, ora 13:43

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2070 locuri de muncă vacante, constituind cca 19% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe posturi sunt din domeniul educației și sănătate. Astfel, sunt la mare căutare educator învăţământul preşcolar şi primar, profesori de gimnaziu și liceu. De asemenea, se caută asistente medicale, medici specialiști și de medicină generală.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8688 locuri de muncă, ce constituie 81% din numărul total de locuri de muncă vacante. Aici sunt căutați muncitori industria textilă și confecții unde sunt peste două mii de locuri vacante, cele mai multe sunt pentru cusători. Alte peste șase sute de posturi sunt în întreprinderi industriale.

Muncitorii necalificați își pot găsit un job în calitate de muncitor auxiliar, muncitor în agricultură,silvicultură și grădinărit, ajutor de educator, îngrijitor încăperi de producție și serviciu, hamal și sortator.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram