/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

MEI, nemulțumit de prestația companiei cehe care repară traseul național Chișinău – Ungheni – Sculeni

missing
11 octombrie 2017, ora 07:26

„Reabilitarea drumurilor naționale constituie unul din obiectivele primordiale ale autorităților, inclusiv și în raport cu partenerii de dezvoltare, care susțin prin diferite fonduri aceste proiecte. În aceste condiții suntem nevoiți să intervenim cu decizii prompte în procesul de realizare a contractelor și să solicităm garanții din partea antreprenorilor privind capacitatea de îndeplinirea a lucrărilor”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

În opinia vicepremierului, progresul lent în realizarea lucrărilor se datorează termenului îndelungat de elaborare a detaliilor de execuție de către antreprenori, modificărilor în proiectele tehnice din cauza executării necalitative a acestora, neachitarea la timp de către antreprenori a materialelor contractate, etc.

În context, Octavian Calmîc a solicitat reprezentanților companiei, Roman Kocurek, director de producție și membru al Consiliului de administrație OHL ZS a.s., și Moises Louredo Casado, director general OHL ZS MO SRL, un plan săptămânal de acțiuni privind mersul lucrărilor, termeni concreți de dare în exploatare a fiecărui segment de drum, etc.

Reprezentanții companiei au recunoscut că se confruntă cu probleme atât obiective, cât și subiective în realizarea prevederilor contractuale, dând asigurări că până la finele anului curent vor depune eforturi maxime în realizarea lucrărilor, încât anul viitor să fie îndeplinite toate obiectivele asumate în reabilitarea drumului. Referindu-se la cerința conducerii MEI de a realiza toate lucrările pe centura de ocolire a municipiului Ungheni, încât la 31 octombrie curent să fie deschisă circulația pe acest segment, reprezentanții OHL ZS a.s. au dat asigurări că vor întreprinde toate măsurile ca acest obiectiv să fie realizat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram