/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Percheziții la gheretele din parcul Central și Dendrariu. Ce nereguli au fost depistate

missing
12 octombrie 2017, ora 09:44

Astfel, în urma perchezițiilor au fost depistate încălcări în mai multe domenii și anume: surplus/neajuns de mijloace bănești în raport cu bonurile fiscal, marfă supusă vânzării fără careva acte de proviniență, evidență dublă a contabilității, condiții antisanitare, încălcări grave de ordin antiincendiar, etc.

Totodată, au fost depistate și ridicate mijloace bănești nereflecatate în evidența contabilă în sumă de peste 600 000 lei, înscrisuri de tip ciornă, documente contabile, facturi fiscale, bonuri de consum, dispoziții de plată, ștampile, marfă fără acte de proviniență în valoare de peste 500 000 lei.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale, pornite la 3 octombrie 2017, în baza indicilor componenței de infracțiune prevăzuți de art. 241 alin. 2 (practicarea ilegală a activității de întreprinzător) si 244 alin. 2 (evaziune fiscală) Cod penal al RM.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Evaziune fiscală” se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Menționăm că, în scopul protejării consumatorilor și evitării apariției pe piața autohtonă a mărfurilor de proastă calitate, polițiștii organizează sistematic razii de profilaxie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram