/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

40 de familii din raionul Fălești vor beneficia de locuinţe sociale. Costul proiectului este de 970 mii de euro

missing
13 octombrie 2017, ora 07:01

„La Fălești este în reconstrucție un bloc vechi, cu parter și două nivele, nefuncțional de mai mult de 5 de ani. Proiectul este realizat cu susținerea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Locuințele sociale sunt o oportunitate pentru familiile tinere și o șansă la un trai mai bun pentru cetățenii cu venituri mici”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, în cadrul conferinței.

De asemenea, ministrul a menționat că în procesul de reconstrucție va fi demontat acoperișul, se va mai construi încă un nivel și va fi schimbată destinația construcției existente, din cămin în apartamente.

„Se execută lucrări de construcție la ultimul nivel, se montează carcasa din lemn pe acoperiș și se efectuează lucrări de finisări cu amestec uscat în apartamente. Au fost instalate rețelele interioare de electricitate, apă și canalizare. Muncitorii au început să monteze teracotă în bucătării și blocuri sanitare”, a subliniat managerul UIP II, Iunona Lungul.

Costul total al proiectului din raionul Fălești constituie circa 970 mii euro.

Menționăm, în Republica Moldova locuinţele sociale sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei în cadrul unui proiect de construcţie a locuinţelor pentru păturile social vulnerabile, faza II. Locuințele sunt repartizate de către autorităţile publice locale și se acordă în locațiune euro. Până la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în 8 raioane ale țării.

Beneficiarii sunt selectați la nivel local de către o comisie instituită în acest scop. care examinează cererile depuse de solicitanți. Comisia verifică legalitatea actelor confirmative și urmărește dacă solicitanții întrunesc condițiile conform criteriilor de selectare din Regulamentul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram