Reprezentanții Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) au participat la Congresul presei sportive din Balcani și Europa de Sud-Est. Evenimentul s-a desfășurat în complexul sportiv Stara Pazova, Serbia, în perioada 10-13 octombrie curent.

De asemenea, în aceeași localitate a avut loc și Campionatul Țărilor Balcanice la fotbal, la care au partcipat jurnaliști sportivi din 9 state din această regiune a Europei. Naționala Moldovei a fost reprezentată de Sergiu Carauș, Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Ion Fuștei, Veaceslav Nica, Oleg Istrati, Cristian Jardan, Alexandru Ambrosi și șeful delegației Eduard Ciobanu, președintele APSM. Deplasarea echipei din Moldova a fost realizată cu suportul financiar al companiei PETROM MOLDOVA, partenerul oficial al APSM.

Echipa presei sportive din Moldova a câștigat Campionatul Țărilor Est-Europene și Balcanice! În finală, echipa noastră a trecut de Croația după loviturile de departajare cu scorul de 3-2.Timpul regulamentar al partidei s-a terminat cu scorul de 2-2, câștigătorul turneului fiind decis în urma loviturilor de la 11 metri.

Anul trecut, jurnaliștii sportivi din Moldova au fost eliminați în semifinale de Croația, reușind să-și ia revanșa în actuala ediție a turneului. Locul 3 a fost ocupat de echipa din Muntenegru, deținătoarea trofeului din anul 2016.