/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Dodon susține la Soci că italiana e ca și „moldoveneasca”. Cu ce realizări s-a lăudat în fața unor studenți

missing
13 octombrie 2017, ora 18:08

După ce a fost întâmpinat cu pâine și sare, au urmat și aplauzele. Flatat, Igor Dodon a urcat pe scenă și s-a lăudat cu realizările sale.

„În ultimii opt ani în Moldova a fost o guvernare pro-europeană, deseori chiar antirusească. Dar, după Revelion, de când am fost investit în funcția de președinte, am ales să merg în prima vizită oficială în Rusia”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat despre problemele cu care se confruntă Moldova, președintele a menționat întâi de toate migrația. El a spus că majoritatea moldovenilor au plecat în Rusia, iar cei care au mers în Europa s-au stabilit în special în Italia.

„Au ales Italia, fiindcă practic nu este o barieră lingvistică. Moldovenească și italiana sunt limbi asemănătoare. Putem să ne înțelegem fără traducător”, a menționat președintele.

Studenții ruși i-au mulțumit lui Igor Dodon printr-un cântec interpretat în română.

De când a fost investit în funcție, Igor Dodon a efectuat deja cinci vizite în Rusia. De data aceasta, el a participat la Consiliul șefilor de state-membre ale CSI și la Consiliul Economic Eurasiatic. De asemenea, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Vladimir Putin, căruia i-a mulțumit pentru deschiderea pieței și pentru misiunea de pacificare de la Nistru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram