/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon a felicitat femeile din zona rurală pe facebook: Ele au nevoie de sprijinul și susținerea noastră

15 octombrie 2017, ora 17:26

„Este o sărbătoare importantă pentru Moldova, or majoritatea populației din satele noastre o constituie femeile. Ele sunt cele care muncesc din greu din zori și până seara, care ne învață copiii în școli, care în lipsa bărbaților, plecați la muncă peste hotare, se ocupă de agricultură, au grijă de gospodărie și de copii, administrează afaceri și depășesc cu mare dibăcie problemele cu care se confruntă, contribuind la bunăstarea familiilor și dezvoltarea economiei rurale”, a scris Dodon pe facebook.

Totodată, acesta spune că femeile din zona rurală necesită mai multă atenție, căci ele rămân a fi partea cea mai vulnerabilă a societății. „Astăzi, femeile din mediul rural, ca niciodată au nevoie de sprijinul și susținerea noastră, deoarece ele rămân a fi partea cea mai vulnerabilă a societății, fiind afectate de sărăcie, șomaj și lipsite de perspective de dezvoltare. Iată de ce trebuie să le acordăm mai multă atenție, să depunem toate eforturile pentru a le sprijini, pentru a le crea condiții mai bune de trai, să le protejăm drepturile”, a menționat șeful statului.

La finele mesajului acesta a dat asigurări că prețuiește și cunoaște toate lucrurile bune pe care le fac pentru societatea noastră. Astfel, „Vom valorifica toate posibilitățile pentru a schimba situația spre bine”,a mai scris Dodon urându-le familii trainice, putere de spirit, perseverență și speranțe împlinite.

Menționăm că ideea celebrării anuale a unei Zile mondiale dedicate femeilor din mediul rural s-a conturat în septembrie 1995, la Beijing, în cadrul unei Conferinţe a ONU pentru femei. Sărbătoarea a fost constituită pentru a recunoaște și a susține implicarea acestor femei în societate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram