/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

PL, despre tărăgănarea de înregistrare a lui Chirtoacă la referendum: „Asistăm la un ping-pong inexplicabil”

missing
17 octombrie 2017, ora 08:38

PL susține că la data de 13 octombrie, Dorin Chirtoacă a depus actele necesare pentru a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul local, din 19 noiembrie 2017, iar Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău era obligat, în decurs de trei zile calendaristice să ia o decizie privind înregistrarea acestuia.

Liberalii menționează că, pe data de 12 octombrie, socialiștii au depus actele necesare și în aceiași zi au fost înregistrați. „În cazul lui Dorin Chirtoacă, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a evitat să ia o decizie astăzi, 16 octombrie și a retrimis actele către Comisia Electorală Centrală, care deja și-a expus părerea în acest sens, pasând responsabilitatea de luare a unei decizii către CEC Chișinău. Astfel, asistăm la un ping-pong inexplicabil, care nu este altceva decât o tragere de timp,” se menționează într-un comunicat Remis luni seara de PL.

Cei din PL sublinează că, prin refuzul CEC Chișinău, de a-l înregistra pe Dorin Chirtoacă, a fost încălcat art. 2, alin. 2, art. 47, alin 1 și art. 194 din Codul Electoral. „Asta demonstrează, că inițiatorilor acestui referendum, le este frică de un scrutin organizat pe principiul egalității și parității, fiind speriați și de faptul că Primarul General, Dorin Chirtoacă ar putea participa la dezbateri electorale și întâlniri cu alegătorii, în care să demonteze minciunile acestora”, susțin liberalii.

Reamintim că, luni 16 octombrie, Consiliul electoral de circumscripție Chișinău a lăsat fără răspuns solicitarea lui Dorin Chirtoacă de înregistrare în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie, la care alegătorii vor fi întrebați dacă susțin revocarea primarului general. Consiliul electoral de circumscripție se va adresa în regim de urgență instanței superioare – Comisia Electorală Centrală – de la care va solicita precizări la procedura de înscriere a persoanelor fizice la referendum. Decizia privind înregistrarea sau neînregistrarea lui Dorin Chirtoacă va fi luată într-o ședință ulterioară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram