/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Primăria Chişinău, obligată să transmită 15 ari de pe bd. Ştefan cel mare şi Sfânt unui agent economic. Detalii

17 octombrie 2017, ora 10:59

Este vorba despre terenul cu suprafaţa totală de peste 15 ari, din curtea blocului de locuinţe de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 64. Litigiul privind respectivul lot de teren începe încă în anul 2009. Un agent economic contestă refuzul administraţiei publice locale de a stabili hotarele terenului şi transmiterea în proprietate a bunului imobil. În martie 2012, Curtea de Apel Chişinău admite integral acţiunea şi obligă Consiliul municipal Chişinău să transmită în proprietate terenurile cu suprafaţa de 0,0302 ha şi 0,1379 ha, de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 64. Hotărârea judecătorească a devenit irevocabilă, prin necontestare.

În vederea executării hotărârii judecătoreşti irevocabile şi titlului executoriu, Primăria a elaborat proiectul de decizie privind privatizarea terenului. În acelaşi timp, municipalitatea consideră că transmiterea în proprietate a acestui teren, care este traversat de reţele inginereşti şi este acoperit de spaţii verzi, este ilegală şi va prejudicia bugetul municipal, dar şi interesul public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram