/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Eroi pe timp de pace. Mai mulți studenți ai Academiei Militare și ostași ai Armatei Naționale au donat picături de viață

missing
17 octombrie 2017, ora 19:14

Învălmășeala dis-de-dimineață la punctul de colectare a sângelui de la Academia Militară „Alexandru cel Bun”. Aproximativ 100 de studenți ai Academiei și militari prin contract ai Armatei au donat sânge. Acest tânăr spune că donează deja a 7-a oară.

„Un act de binefacere, care ajută pe cineva în primul rând”.

„Un fapt eroic consider. Sper că într-adevăr pe cineva o să ajute”.

„Voi salva vieți, de la careva boli venerice sau chiar infecțioase”.

Campania de donare a sângelui este organizată de Centrul Național de Transfuzie a sângelui în comun cu Ministerul Apărării. Pentru a deveni donator de sânge, persoana trebuie să îndeplinească câteva criterii.

„Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, să fie sănătoase, să nu fi suportat vreo maladie acută, vreo intervenție chirurgicală”, susține Viorica Candu, medic transfuziolog.

Studenții Academiei și militarii pe contract sunt implicați în campania de donare de 2 ori pe an.

„Cu siguranță există cineva care are nevoie stringentă de sânge pentru a-și salva viața, de aceea noi suntem mereu alături de poporul Republicii Moldova”, spune Sergiu Plop, comandant.

După ce le-a fost recoltat sângele, donatorii au primit câte o gustare. De asemenea, aceștia vor beneficia de 2 zile libere. Militarii au putut dona sânge în garnizoanele Chișinău, Bălți și Cahul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram