/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Candu, despre refuzul Parlamentului de al suspenda pe Dodon: Nu vrem să-i dăm posibilitatea să se victimizeze

missing
18 octombrie 2017, ora 17:14

Candu a menționat că procedura de suspendare este una lungă și duce la referendum și respectiv la campania electorală. „Noi considerăm că astăzi nu trebuie să-i dăm posibilitate președintelui Dodon să meargă în campanie electorală și eventual să se victimizeze în campania electorală, atunci decizia este mai bine să deblocăm situația”, a menționat președintele Parlamentului.

În privința propuneri lui Dodon de a trece la republică prezidențială, Candu a ținut să-i amintească președintelui Dodon că Moldova este o republică parlamentară. „Atunci când domnul Dodon a decis să candideze în calitate de președinte al Republicii Moldova trebuia să citească Constituția cu atenție și să vadă că președintele R. Moldova are atribuții limitate. Și toți cetățenii din R. Moldova, inclusiv domnul Dodon, trebuie să înțeleagă că suntem o republică parlamentară, și atunci când te-ai angajat în calitate de președinte a țării și ai depus jurământul, ai depus jurământul în cadrul atribuțiilor care ți se oferă în cadrul Constituției”, a subliniat Candu.

Totodată, președintele Parlamentului a explicat atât Guvernul, cât și Parlamentul se vor ghida de constituție, de lege și de fiecare dată vor găsi o soluție pentru a debloca situația.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram