/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Au umblat pe la casele oamenilor și i-au informat despre riscurile exploatării sobelor și aparatelor de încălzit

missing
18 octombrie 2017, ora 18:58

A început campania de prevenire a incendiilor. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI bat pe la porțile oamenilor pentru a-i informa în privința riscurilor de pe urma exploatării incorecte a sobelor și aparatelor de încălzit. Astăzi, aceștia au vizitat comuna Făurești.

Când faceți focul să îndepărtați țoalele astea. Să vă străduiți să stingeți soba, să se termine focul de ars cu vreo oră-două înainte de a vă culca. Să nu faceți focul pe noapte”.
„Iaca aici în față, la această ușiță covoarele trebuie să le dați mai departe. Spuneți să vă aducă o placă metalică. Este, dar am vopsit-o”.
„O mică remarcă am vrut să vă fac. Țineți materialele combustibil cât mai departe de sobă. E plastic și nu trebuie să se încălzească
”, explică Mircea Răcilă, specialist SPCSE, în timp ce a vizitat mai multe case.

Specialiștii îndemnă gospodarii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicările cu monoxid de carbon. Conform datelor statistice, de la începutul anului 2017 s-au produs 46 de incendii din cauza încălcării regulilor antiincendiare. Campania de prevenire a incendiilor se va desfășura pe tot parcursul sezonului rece.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram