/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dodon va fi suspendat sporadic. Candu: Nu vrem să suportăm costuri pentru organizarea unui referendum

18 octombrie 2017, ora 18:24

RM, din punct de vedere bugetar, nu are acum nici timp, nici costuri suplimentare nu vrem să suportăm privind organizarea unui referendum. Noi, Guvernul și Parlamentul, ne vom ghida de Constituție și de fiecare dată vom găsi soluții pentru a debloca situația, dar nu a ne îndepărta tot mai mult în conflicte și în crize”, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Până mâine, autoritățile urmează să decidă cine va sesiza Curtea, Parlamentul sau Guvernul, ca aceasta să constate interimatul temporar. Aceasta înseamnă că decretul de numire a ministrului Apărării va fi semnat fie de Andrian Candu, fie de Pavel Filip, îndeplinind rolul de președinte interimar. Șeful Legislativului nu a trecut cu vederea acuzațiile lui Igor Dodon, menționând că acesta a depășit limitele.

Chiar dacă ieri am spus că nu consider că este președintele meu și că am votat-o pe Maia Sandu, da, este opțiunea mea, dar el a depus jurământ ca președintele RM și nu ca președintele socialiștilor. Regret foarte mult că a avut ieșirea asta emoțională”, a menționat Candu.

Ieri, Curtea Constituțională l-a declarat pe Igor Dodon în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile pentru numirea ministrului Apărării. Magistrații au mai subliniat că refuzul lui Igor Dodon constituie o încălcare gravă, care justifică inițierea procedurii de suspendare din funcție. Șeful statului i-a acuzat însă pe judecători de uzurparea puterii în stat. Guvernul a sesizat Curtea după ce Igor Dodon a refuzat în mod repetat candidatura lui Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării. Președintele l-a propus atunci pe Victor Gaiciuc în această funcție, care este tatăl finului său de cununie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram