/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Deputații au decis! Cancerul poate fi tratat și la privat. Clinicile private vor prelua serviciile Institutului Oncologic

missing
19 octombrie 2017, ora 18:55

Să nu se creeze o situație în care spitalele private să se profileze în centre de plasament a persoanelor care sunt în stare gravă, doar pentru a profita de anumite fonduri de la stat”, a menționat Lilian Carp, deputat PL.

Medicii care vor lucra în instituțiile private lucrează în cele de stat. Vor spune că dacă vreți ca tratamentul să fie mai calitativ, veniți în spitalul X și noi o să vă tratăm, dar asta vă va costa mai mult”, a spus și Vladimir Odnostalco, deputat PSRM.

Tratamentul maladiilor oncologice este gratuit. Indiferent dacă este vorba despre instituție de stat sau privată”, spune și Boris Golovin, deputat PDM.

Acest proiect este lobbat de „Medpark”. Dacă acest aparat de radiografie este așa de supraîncărcat în trei schimburi, mai cumpărați unul. Așteptați iar să vă facă cineva cadouri? Noi toată viața suntem cerșetori în Moldova asta sau ce?”, a întrebat Vladimir Voronin, deputat PCRM.

Probabil se denaturează acest proiect ori, scuzați expresia, ne facem toți într-o ureche. Scopul este de a da cetățeanului să aleagă. Vrea la stat, merge. Vrea la privat, merge la privat”, a declarat Adrian Candu, președintele Parlamentului.

În prezent, pacienții diagnosticați cu cancer sunt tratați doar la Institutul Oncologic din Chișinău. Proiectul, votat în prima lectură, oferă posibilitatea și clinicilor private să presteze servicii de profilaxie, diagnostic, tratament și supraveghere. Anul trecut, la evidența medicilor se aflau peste 52 de mii de persoane diagnosticate cu cancer. Peste 5.000 de bolnavi mor anual din această cauză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram