/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Dosarul lui Chiril Lucinschi, la Curtea Constituțională. Instanța de fond a refuzat suspendarea examinării dosarului

missing
19 octombrie 2017, ora 18:18

„Codul de procedură penală prevede foarte clar în articolul 7 în cazul în care instanța sesizează Curtea Constituțională privind excepția de neconstituționalitate a unei prevederi legale, procesul penal se suspenda. Consider că această dispoziție total în afara legii”, a declarat pentru TV8 avocata Corina Stratan.

Tot astăzi, procurorul a dat citire și învinuirii prin care Lucinschi este acuzat de spălare de bani și fals în declarația de avere „În fiecare an dumnealui a depus declarații de venit și interese personale în care nu a indicat banii de care a beneficiat de la compania din Liechtenstein, respectiv, a comis falsul în declarații,” afirmă procurorul Eugen Rurac.

Și de data asta nu vine niște probe. Vine cu niște declarații, dar nu vine cu niște probe. Nu a fost probat practic nimic din acuzațiile procuraturii”, a adăugat Chiril Lucinschi.

Fostul deputat a fost reținut la sfârșitul lunii mai. În prezent el se află în arest la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram