/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

/VIDEO/ L-au „legat” și-l „bat”! Dorin Chirtoacă, lipsit de posibilitatea participării la referendum contra demiterii sale

missing
19 octombrie 2017, ora 16:47

„Dorin Chirtoacă este învinuit de tot ce doriți. Chiar și de moartea lui Lenin”, a declarat Ghimpu.

„Ghimpu, Lenin a trăit, trăiește și va trăi. Să știi asta”, a replicat Vladimir Voronin.

„Eu vreau ca dvs să fiți sănătos și să trăiți. Dar Lenin, Dumnezeu cu dânsu. El e dus de unde n-a venit”, a mai spus liderul PL.

„Astăzi pentru prima oară aud că dl Ghimpu îi cântă la mulți ani dlui Voronin. În cadrul ședinței de astăzi clarificăm că dl Chirtoacă nu l-a asasinat pe Lenin”, a menționat Marian Lupu.

„Comparativ cu dvs, Marian Lupu, Ghimpu, cât eu am fot președinte, a fost într-o opoziție foarte dură, dar tu în ficare zi te lingușeai pe lângă mine și s-a prelungit chestia asta până te-am înaintat candidat la funcția de președinte. Pe urmă m-ai uitat categoric”, a declarat Voronin.

„Dle Lupu, la mulți ani și dvs, dacă vă supără că i-am spus dlui Voronin”, a spus Ghimpu.

„Și mai stranie îmi pare ședința de astăzi. Nu doar dl Ghimpu îi cântă la mulți ani dlui Voronin, dar și dl Voronin dlui Ghimpu”, a ținut să menționeze Marian Lupu.

Glumele din Parlament nu l-au ajutat însă pe Dorin Chirtoacă. Acesta și-a exprimat indignarea pe Facebook într-un stil macabru: „Tovarășii vor să mă îngroape, ca primar cel puțin. Bine, îngropați-mă dacă puteți, dar de ce nu luați „mortul” la înmormântare?”, a scris Dorin Chirtoacă.

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a decis că primarul suspendat nu poate fi înregistrat în calitate de participant în campania electorală, deoarece nu a depus actele personal. Din cei zece membri, doi s-au abținut și doar unul a fost împotriva acestei hotărâri. Anterior, avocații lui Dorin Chirtoacă au cerut judecătorilor eliberarea edilului suspendat sub control judiciar pe perioada campaniei, cerere care a fost însă respinsă. În 2015, Ilan Shor a fost eliberat însă din arest tocmai pentru a-și putea exercita drepturile în calitate de candidat la Primăria Orhei. Referendumul de demitere a primarului suspendat ne va costa 9 milioane de lei și va avea loc pe 19 noiembrie. Până acum, în cursă s-au înregistrat doar socialiștii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram