/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Au fost identificate șase cazuri de rabie. În ce raioane ale țări au fost înregistrate acestea

20 octombrie 2017, ora 06:05

Potrivit ANSA, în total au fost identificate șase cazuri în următoarele localități:
– raionul Edineț, satul Chiurt;
– raionul Edineț, satul Coconeștii Noi;
– raionul Edineț, satul Terebna;
– raionul Drochia, satul Țarigrad;
– raionul Soroca, satul Nimereuca;
– raionul Căușeni, satul Chircăiești.

Rabia (turbarea) este o boală produsă de un virus și care afectează sistemul nervos central (creierul și măduva spinării) atât la animale cât și la oameni. Animalele infectate cu acest virus pot răspândi boala prin intermediul salivei sau contactului cu țesutul cerebral. Oamenii pot dobândi boala în urma mușcăturilor, produse atât de la animale sălbatice cât și domestice.

Pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova au fost înregistrate circa 100 de cazuri de rabie. Sursa principală de infecție rabică în Moldova sunt vulpile, susțin specialiștii. Deși numărul vulpilor infectate a scăzut până la 12 în 2016 comparativ cu anul 2015, totuși infecția se răspîndește ulterior prin intermediul animalelor domestice, precum cîinii, pisicile și bovinele antrenate în procesul epizootic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram