În centrul orașului Harkov, miercuri seara, 18 octombrie, a avut loc un accident, în urma căruia au decedat cinci persoane, iar alte șase au fost rănite. Motivul producerii tragedii - două automobile de marca Lexus RX 350 și Volkswagen Touareg s-au ciocnit, iar în urma coliziunii, SUV-ul condus de Elena Zaițeva, în vârstă de 20 de ani, a fost proiectat într-un grup de pietoni care se deplasau pe carosabil. Elena este sora fostului procuror adjunct al regiunii Cherkassy și fiica adoptivă a omului de afaceri din Harkiv, Vasili Zaitsev.

Instanța de judecată a emis vineri un mandat de reținere pentru 60 de zile pe numele tinerei. Judecătorul a decis să stabilească cea mai severă măsură preventivă – arest pentru 60 de zile, până la 16 decembrie 2017, fără dreptul de a depune un gaj pentru certare în stare de libertate. Pe lângă arestul preventiv, curtea i-a suspendat permisul de conducere și a confiscat autoturismele Lexus și Volkswagen Touareg implicate în accident.

Zaitseva a ascultat decizia instanței în picioare, dar imediat ce a auzit decizia instanței a izbucnit în lacrimi. Apărarea a cerut pentru tânără arest la domiciliu, invocând lipsa dovezilor de vinovăție a bănuitei, precum și sănătatea sa precară.

Pârâta a declarat că nu-și recunoaște vinovăția. Iar la începutul ședinței a făcut următoarea declarație. „Îmi pare rău că așa s-a întâmplat și că mai mulți oameni au avut de suferit. Acesta este singurul lucru care mă îngrijorează la moment. Sper că familiile victimelor vor permite ca părinții mei să-i ajute. Este cel mai rău lucru care se putea întâmpla”, a menționat tânăra.

Totodată, în cadrul ședinței de judecată procurorul a anunțat că în urina Elenei Zaițeva ar fi fost prezenți opiați, care provin nu din consumul de stupefiante ci pentru că ar fi luat medicamente pentru scăderea tensiunii. potrivit presei ucrainene, tânăra ar fi luat după accident Anaprilin, un medicament pentru scăderea tensiunii.

Dacă vinovăția tinerei va fi dovedită, aceasta riscă pedeapsa cu închisoarea pe o perioadă de la cinci până la zece ani, cu privarea dreptului de a conduce autoturisme timp de până la trei ani.

Între timp, un nou videoclip de la o cameră de supraveghere care se afla la doar câțiva metri de locul accidentului tragediei a fost publicate pe internet. Din secvențele video se vede cum câteva persoane au reușit în mod miraculos să scape.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!