/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

PL s-a înregistrat la CEC ca participant în campania electorală a referendumului anti-Chirtoacă

missing
21 octombrie 2017, ora 19:21

Partidul Liberal a depus actele de înregistrare a partidului ca participant la Referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar General al mun. Chișinău. PL-ul urmează să îndemne alegătorii din municipiul Chișinău să nu meargă la vot pe data 19 noiembrie 2017 și să nu legitimeze acest pleibiscit”, se menționează în mesajul remis presei.

Reamintim că, acum două zile Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău, cu votul a șapte membri din zece a refuzat înregistrarea lui Chirtoacă în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie privind demiterea sa din funcție. Vicepreședintele Consiliului de Circumscripție Chișinău, Vitalie Miron, a invocat faptul că, potrivit Codului Electoral, actele pentru înregistrare se depun personal, nu de un reprezentant, așa cum a fost în cazul lui Chirtoacă.

Anterior, avocații lui Dorin Chirtoacă au cerut judecătorilor eliberarea edilului suspendat sub control judiciar pe perioada campaniei, cerere care a fost însă respinsă. În 2015, Ilan Shor a fost eliberat însă din arest tocmai pentru a-și putea exercita drepturile în calitate de candidat la Primăria Orhei. Referendumul de demitere a primarului suspendat ne va costa 9 milioane de lei și va avea loc pe 19 noiembrie. Până acum, în cursă s-au înregistrat doar socialiștii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram