/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Vor să-i întoarcă pe românii de la Dedeman. PL va cere convocarea ședinței extraordinare a CMC

missing
21 octombrie 2017, ora 19:13

Anunțul vine după ce astăzi, liberalii au fost vizați într-un material realizat de Ziarul de Gardă și în care este menționat că inclusiv din cauza liberalilor, care s-au abținut de la votare, a fost blocat proiectul Dedeman în CMC. Detalii AICI.

„Fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău nu a fost, nu este și nu va fi niciodată împotriva vreo unui investitor străin, care vrea să vină să investească în Republica Moldova și în special în municipiul Chișinău, inclusiv DEDEMAN din România. Regretăm că proiectul investițional propus de DEDEMAN România, nu a ajuns să se discute în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău”, se menționează în mesajul remis de PL.

„Ca să epuizăm tot felul de speculații, apărute în cursul zilei de astăzi în mass-media, Fracțiunea Partidului Liberal anunță opinia publică că luni la prima ora, va cere convocarea ședinței extraordinare a Consiliul Municipal Chișinău cu o singură chestiune pe ordinea de zi, cea de modificare a Planului Urbanist Zonal, pentru a permite companiei DEDEMAN România să proiecteze și să investească în Municipiul Chișinău”, conchid liberalii.

Reamintim că, românii de la Dedeman și-au anunțat vineri, 20 octombrie, retragerea proiectului investițional din Republica Moldova din cauza barierelor administrative, birocrației excesive și lipsei unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale.

Valoarea planificată a investiției era de 20 milioane euro, iar numărul de locuri de muncă directe de 200 angajați, fără a lua în calcul locurile de muncă create indirect prin contractarea serviciilor auxiliare (pază, transport, cleaning, etc.).

Însă, în toamna anului 2015 Primăria Municipiului Chișinău a refuzat eliberarea certificatului de urbanism la proiectarea obiectivului respectiv. Autoritatea a invocat că ar fi necesară schimbarea codului de folosință a terenurilor în Planul Urbanistic General. Beneficiarii s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice. Proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare.

În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău pentru a fi aprobat definitiv. Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram