Prințesa Marina Sturdza s-a stins duminică, 22 octombrie, la reședința sa din New York, după o lungă luptă cu boala, pe care a dus-o, cu demnitatea ce o caracterizează, până în ultima clipă a vieții sale. 

Principesa Marina Sturdza a fost descendentă a unei importante familii românești. Ea a trăit în exil și a fost, pe rând, jurnalistă, vicepreşedintele uneia dintre cele mai renumite case de modă din lume, director UNICEF și a avut, totodată, o impresionantă activitate caritabilă.

În anul 2005 a primit premiul EU European Women of Achievement Humanitarian Award, iar în anul 2009 a primit distincția Avon Award pentru activitate umanitară în România. În anul 2010 a primit premiul organizației Salvați Copiii pentru activitatea sa în domeniul protecției copilului, iar în anul 2012 a primit Premiul Hospices Champion, din partea organizației Hospices of Hope Casa Speranței.

Prințesa Marina Sturdza și-a dedicat ultima parte a vieții sale, prin intermediul organizațiilor de caritate pe care le-a patronat, copiilor instituționalizați și bolnavilor în stadiu terminal. Printre organizațiile internaționale de caritate pe care le-a patronat se numără Hope and Homes for Children, activă în 10 țări, organizația pentru îngrijire paliativă a bolnavilor în stadiu terminal Hospices of Hope Casa Speranței, FARA Romania, Hospice Angelus – Moldova, Centrul Social pentru Copii Sf. Dimitrie , Mara Society în New York.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!