/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mii de manifestanți la Berlin împotriva intrării extremei drepte în Parlament

22 octombrie 2017, ora 17:54

Agitând pancarte cu sloganuri „Stop AfD!” și „Inima mea bate pentru diversitate”, manifestanții au defilat cu două zile înainte ca deputații AfD să participe la prima ședință a Bundestagului, parlamentul federal format în urma alegerilor legislative din 24 septembrie.

Această mișcare antiislam și antiimigranți a obținut 12,6 % din sufragii la alegerile respective, devenind al treilea partid al țării ca importanță. Un triumf electoral istoric pentru o astfel de mișcare, care sparge un tabu în țară, după o campanie în cursul căreia și-a radicalizat retorica.

Intrarea în Bundestag a deputaților AfD, care obținuse un scor sub pragul electoral de 5% în 2013, constituie o cotitură în istoria postbelică a Germaniei.

AfD a știut să profite de nemulțumirea unei părți a societății germane, generată de primirea a peste un milion de solicitanți de azil în 2015 și 2016, decizie luată de cancelarul Angela Merkel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram