/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Principalul opozant rus, Alexei Navalnîi, anunță că a fost eliberat din închisoare

missing
22 octombrie 2017, ora 12:26

„Salut ! Am ieșit” din închisoare, a scris Navalnîi pe contul său de Instagram, cu o fotografie care îl arată pe o stradă.

Navalnîi, care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din martie 2018, a adăugat că este „gata să lucreze” și că va merge la Astrahan (sud-vest) pentru a participa acolo, în cursul serii, la o manifestație care a fost aprobată de către autoritățile locale.

În mesajul său, Alexei Navalnîi (41 de ani), avocat și blogger anticorupție a precizat că, pe durata detenției, a citit douăzeci de cărți, a învățat câteva cuvinte în limba kârgâză și a băut 80 de litri de ceai.

Duminică dimineața, partizani ai lui Navalnîi au desfășurat pe un pod din apropiere de Kremlin o banderolă pe care scria: „Este timpul să ne debarasăm de Putin și să-l alegem pe Navalnîi”.

În acest an, opozantul rus a executat pedepse cu închisoarea de 15, 25 și 20 de zile pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva lui Putin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram