/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/VIDEO/ Directorul StarNet nu exclude că cineva să fi dat foc intenționat nodului de distribuție a internetului

23 octombrie 2017, ora 18:50

Clienții companiei au reacționat diferit la incident.

În principiu, eu eram la serviciu. Acolo tot utilizăm „StarNet” și din această cauză am avut rețineri de vreo două ore”.

Nu am fost chiar afectată, deoarece celelalte posturi arătau. Să compenseze cu cadouri!

Dacă serios, nu m-a afectat deloc – nici nu am știut de chestia asta. Eu ieri am venit la Chișinău și, acasă, e tot normal cu internetul”.

Potrivit directorului „Starnet”, prejudiciile cauzate de flăcări au depășit deja șapte milioane de lei. Alexandru Machedon spune că incendiul generează semne de întrebare.

Este un incendiu foarte straniu. Noi am analizat diferite versiuni, am discutat cu persoanele care au proiectat, cu inginerii care au proiectat și construit acest punct de distribuție. Toate echipamentele de electricitate au fost procurate de la companii internaționale și încărcarea electrică era de maxim 50 de procente”, a declarat Alexandru Machedon, director general „Starnet”.

Directorul companiei admite ipoteza ca incendiul să fi fost provocat intenționat. Totodată, Alexandru Machedon care este un susținător al Platformei Demnitate și Adevăr, nu exclude faptul că incendiul ar putea avea legătură cu activitatea sa politică.

Nu vreau să cred că acest caz este legat cu activitatea mea social-politică din Republica Moldova. Cunoașteți cum se vând multe lucruri în țara asta și nu excludem că poate cineva din colaboratorii noștri tot poate fi implicat în acest caz”, a specificat Machedon.

Compania promite că va restabili în totalitate conexiunea în cel mai scurt timp, iar clienții care au avut de suferit, vor beneficia de cadouri care se vor regăsi în facturi.

Urmează, până la finele zilei, să fie finalizate toate lucrările, serviciile o să fie prestate deja absolut la toți clienții. Sigur că vom face mai mult decât doar recalcul la facturile clienților, vom veni și cu bonusuri, vom veni și cu servicii adiționale”, a precizat Alexei Munteanu, vicedirector „Starnet Soluții”.

Cauzele incendiului nu se cunosc deocamdată. Potrivit salvatorilor, flăcările au fost stinse până la sosirea pompierilor. Totodată, administrația companiei susține că va stabili singură cauzele producerii incendiului, apelând la experți independenți. Nici poliția nu a fost sesizată. Incendiul a izbucnit ieri, în jurul orei 12, la un nod de distribuție a internetului din capitală. Flăcările au cuprins mai multe cabluri și utilaj tehnic. În total, au avut de suferit aproape 8 mii de utilizatori din Chișinău și 15 mii din țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram