/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/VIDEO/ Li s-a refuzat repetarea testului la poligraf. Cârnaț și Strătilă vor contesta refuzul în instanță

23 octombrie 2017, ora 18:48

Cei doi candidați la șefia ANI au solicitat să treacă în mod repetat „testul poligraf”, acuzând falsificarea cu rea intenție a primului test. Solicitarea a fost respinsă, însă, de membrii Consiliului de Integritate. Teodor Cârnaț și Victor Strătilă au spus că vor contesta decizia, deoarece le-a fost știrbită reputația.

Consiliul Național de Integritate era obligat să ne satisfacă cererea noastră prealabilă și să recurgă la dreptul nostru de apărare adică la permisiunea de a face testarea repetată. Eu personal nu renunț la libertatea mea de gândire și voi continua să îmi apăr drepturile în instanța de judecată”, a declarat Teodor Cârnaț, fost candidat la șefia ANI.

Sincer să vă spun eu am rămas profund șocat de rezultatul ședinței de astăzi. Nu m-am așteptat că acest consiliu, care se vrea unul integru, care respectă principiile de activitatea ale autoritățile de integritate”, a menționat și Victor Strătilă, fost candidat la șefia ANI.

Președintele Consiliului de Integritate susține că legea a fost respectată, iar cei doi nu au susținut proba la poligraf.

Acei candidați care nu au susținut proba poligraf nu sunt admiși în procedura de adoptare a deciziei privitor la numirea în funcție la președintele și vicepreședintelui. Conform probei de poligraf ambii candidați nu au susținut aceasta. CNI s-a condus cu strictețe în baza legii ANI care prevede că nesusținerea unei singure probe este motiv suficient pentru a adopta hotărârea respectivă”, a declarat Serghei Ostaf, membru al Consiliului de Integritate.

Cârnaț și Strătilă sunt siguri că testul la poligraf a fost trucat, iar despre rezultatele acestuia se cunoștea din timp. Concursul pentru funcția de director al ANI durează aproape jumătate de an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram