/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ PSRM „se răzbună” pe Curtea Constituțională. Socialiștii vor lipsirea judecătorilor CC de imunitate

23 octombrie 2017, ora 18:27

Judecătorii CC au devenit o castă a intangibililor care fac ceea ce vor sau ceea ce li se spune. Socialiștii susțin că vor înregistra joi un proiect de lege prin care vor cere lipsirea de imunitate a judecătorilor Curții Constituționale”, susține Vasile Bolea, secretarul fracțiunii PSRM.

Atunci când judecătorii CC iau decizia prin care dau într-o parte un președinte ales de tot poporul, considerăm că este uzurparea puterii în stat. Codul penal va fi amendat astfel încât orice judecător să fie tras la răspundere penală”, menționează Vlad Batrâncea, deputat PSRM.

De asemenea, deputații PSRM intenționează să le interzică magistraților să dețină dublă cetățenie. „Nu este normal când șase cetățeni care au jurat credință altui stat și au pașaport străin în buzunar, să decidă soarta RM”, a adăugat Batrâncea

Recent, Curtea Constituțională l-a declarat pe Igor Dodon în imposibilitate de a-și exercita temporar atribuțiile. Președintele Parlamentului sau premierul urmează să emită decretul de numire în funcție a ministrului Apărării și să primească jurământul acestuia. Curtea Constituțională a mai stabilit că refuzul președintelui de a numi repetat un ministru justifică inițierea procedurii de suspendare din funcție. Andrian Candu a declarat, însă, că Parlamentul nu va veni cu o asemenea inițiativă, deoarece nu-și dorește un nou blocaj instituțional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram