/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Călărași: O toaletă din incinta unui gimnaziu ce a fost construită pe banii părinților - interzisă elevilor

missing
24 octombrie 2017, ora 08:16

„Eu nu înțeleg de ce s-a construit acest WC în interior dacă îl țin închis. Copiii merg la toaleta de afară, unde e un miros urât, iar învățătorii – la WC-ul din gimnaziu. Ce-i cu nedreptatea asta?”, se întreabă un părinte care ne spune că nu au cui se plânge, deoarece nici directoarei și nici celor de la primărie nu le pasă.

Sursa citată a luat legătura cu directorul adjunct al gimnaziului, Mariana Vasiliana, care ne spune că toaletele din şcoală funcționează mai mult pe timp de iarnă. „Veceurile funcţionează, însă acum, când este cald, noi le recomandăm să meargă afară să ia o gură de aer, iarna ele funcționează”, menționează Mariana.

Pentru construcția grupului sanitar au fost cheltuiţi circa 20 de mii de lei, bani adunați prin asociația părinților și pedagogilor, care în acest an nu mai funcționează. În gimnaziu învață 178 de elevi, inclusiv 26 de elevi care vin din satele vecine cu un microbuz oferit de către guvernul României.

Potrivit unui raport al UNICEF, fiecare al treilea copil din instituțiile preșcolare are acces la toalete externe neamenajate, fiind expus riscului de îmbolnăvire determinat de încălcarea igienei personale. Ponderea cea mai mare a copiilor expuși riscului estimat este specifică pentru raioanele: Cantemir, Ștefan-Vodă, Căușeni, Criuleni și Comrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram