/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Strigăt de disperare! Familia lui Braguța condamnă imaginile publicate cu bătaia primită în celulă

missing
25 octombrie 2017, ora 19:19

Într-o postare mai mult decât emoționantă pe pagina sa de facebook, sora tânărului decedat la penitenciar condamnă faptul că procurorii au publicat imaginile video în care fratele său este bătut cu bestialitate de către alți deținuți, iar poliția urmărește pasiv bătaia.

„Am văzut și eu și familia mea în ce l-a transformat sistemul în decursul a zece zile. De la bărbatul frumos care înflorea a rămas un cadavru uscat și albastru, cu dinții sângeroși, nu era bine ras, iar fața lui era acoperită de o barbă neagră groasă. A fost atât de înspăimântător, că nu puteam să mă apropii de el. Oameni, acordați-vă dreptul de a fi și de a rămâne oameni”, a scris Natalia Braguța.

Contactată telefonic, femeia a declarat pentru TV8 că vreau ca prin omorul fratelui său să fie făcute schimbări în sistem, astfel încât asemenea cazuri să nu se mai repete.

Îmi este nespus de greu să văd și să trăiesc aceasta. Durerea mea și a familiei mele nimeni, niciodată nu o va putea înțelege nimeni. Tare aș dori să cred că moartea fratelui meu, ar putea să schimbe ceva. Vreau ca acest omor să ajute cumva, în caz contrar, ne vom pomeni cu încă un omor. Acesta cu siguranță nu este primul caz. Dacă oamenilor nu le-a fost frică să facă acest lucru, înseamnă că până în prezent, s-a trecut nepedepsit”, susține Natalia Braguța, sora lui Andrei.

Pe de altă parte, ministrul de interne deși a catalogat cazul ca fiind o tragedie nu doar pentru poliție ci și pentru întreaga țară, se declară mândru că numărul cazurilor de tortură, ar fi mai puține decât în trecut.

Noi astăzi nu avem maltratări așa cum a fost altă dată. Noi nu primim plângeri de la oameni care au fost reținuți sau arestați și se află în custodia poliției. Acest fenomen a dispărut. Ministerul de interne și-a învățat lecția. Noi nu am ascuns niciun detaliu în acest caz. Noi vom face tot posibilul ca oamenii care vor fi în custodia poliției, ca această situație să nu se mai repete niciodată”, a declarat Alexandru Jizdan, ministrul de Interne.

Ieri, după publicarea imaginilor video în care Andrei Braguța este bătut, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a cerut demisia ministrului Justiției. Vladimir Cebotari susține însă că nu are de ce să demisioneze.

Este un lucru inadmisibil și de aceea persoanele care au comis acest lucru trebuie să răspundă pentru ele cu toată strictețea legii. Am să sugerez doamnei Maia Sandu că probabil că și în acest caz mai profund să studieze materialele. Să facă o distincție foarte clară dintre un izolator și un penitenciar. Ce s-a produs e negru, dar modul cum dumneaei explică este negru înmulțit la zece”, afirmă Vladimir Cebotari, ministrul Justiției.

Andrei Braguța a fost reținut în august de Poliția de Patrulare după ce s-ar fi împotrivit somațiilor oamenilor legii. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în Penitenciar. Cauza oficială a decesului este „pneumonie purulentă”. Procurorii au expediat ieri dosarul în instanță. În acest caz sunt învinuite șapte persoane, dintre care trei polițiști. Aceștia riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram