/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Ion Ceban, „profetul” din CMC. Susține că Dorin Chirtoacă nu va fi condamnat, ci victimizat

missing
26 octombrie 2017, ora 19:30

„Nu este nici condamnat, ceea ce considerăm noi că este un joc făcut împreună cu guvernarea. Nimeni nu este condamnat și nici Dorin Chirtoacă, să fie clar pentru toată lumea, nu va fi condamnat. Este un joc pentru a-l scoate astăzi de sub vizorul și sub presiunea publică”, susține Ion Ceban, președintele fracțiunii PSRM în CMC.

Am spus că PDM nu se va implica în nici o formă în acest refrendum, fix așa nu ne-am implicat nici anterior. Sunt declarații pe care le face un reprezentant al PSRM, probabil că ei au coordonat lucrurile acestea”, a declarat purtătorul de cuvânt PDM Vitalie Gamurari.

Cât despre decizia mai multor partide de a boicota referendumul de demitere a primarului suspendat, Ion Ceban spune că acestea au un scop îngust – să facă rău socialiștilor. Consilierul PSRM a mai declarat că majoritatea funcționarilor de la primărie trebuie demiși.

Orice chișinăuian care are cât de cât studii, experiență ar putea fi mai bun decât gașca asta de liberali în frunte cu Dorin Chirtoacă. Dacă îi păstrăm pe aceștia, o să fie nevoie de foarte multă hârtie igienică pentru foarte multă lume”, a adăugat Ion Ceban, președintele fracțiunii PSRM în CMC.

Dorin Chirtoacă a calificat acuzațiile socialiștilor ca fiind minciuni, adăugând că aceștia au pornit referendumul, iar acum nu știu cum să iasă din el.

Consider că eu sentința deja mi-am luat-o, prin atitudinea pe care au manifestat-o judecătorii. Dacă dumnealui vrea să se înscrie în calitate de avocat al subsemnatului, nu are decât să vină aici, o să vedem dacă îi oferim vreun loc”, a menționat Dorn Chirtoacă, primarul suspendat al Capitalei.

Anterior, liberalii, Partidul Platforma „DA”, PAS și PUN au anunțat că boicotează referendumul anti-Chirtoacă. Mihai Ghimpu a îndemnat oamenii să stea acasă și să se solidarizeze cu Dorin Chirtoacă, care se află în arest la domiciliu. Referendumul ne va costa 9 milioane de lei și va avea loc pe 19 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram