/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Plapumele și sticlele cu apă fierbinte salvează studenții de frig. Nici un cămin de la USM și UTM nu are căldură

26 octombrie 2017, ora 18:22

Studenții sunt nemulțumiți că sunt nevoiți să îndure frigul. Noaptea, unii se încălzesc așa cum au văzut prin reportaje că fac bătrânii – cu sticle cu apă fierbinte sub plapume.

Este frig. Seara ne încălzim cu o sticlă de apă, o punem la picioare fiindcă cel mai tare la picioare ne este frig. Avem deja un pled, avem o păturică și apoi propriu-zis plapuma care este mai groasă, fiindcă, într-adevăr, este foarte frig în cămin”.

La momentul de față până ce nu ne-au dat căldură. La mine oghealul e gros și e destul de cald. -Sub plapumă te încălzești? – Da, da”.

E cam răcoare, eu fac sport și mă îmbrac gros”.

Este foarte frig în cămine și mă miră faptul că este deja e sfârșitul lui octombrie, iar căldură încă nu-i”.

Studenților li s-a interzis să utilizeze reșouri electrice pentru a încălzi încăperile.

Este interzis și fierul de călcat, și reșouri electrice fiindcă nu este permis în cămin”.

Nu, categoric este interzis. Putem să ne încălzim doar cu ceai.

Nu, nu ni se permit reșourile”.

În timp ce studenților le este interzis să conecteze reșouri, regula nu este valabilă și pentru portarul căminului, care se încălzește cu un reșou pe care l-a pus chiar sub masa la care stă. Administrația căminului nu era pe loc pentru a discuta cu echipa TV8.

Cu reșoul ne încălzim că e foarte frig. – Dar studenților de ce nu le este permis reșoul? – Întrebați administrația”, a declarat Cristina Cozmolici, portar.

Factorii de decizie de la USM susțin că frigul i-a luat prin surprindere și promit că până la sfârșitul lunii vor fi conectate la căldură toate căminele.

În primul rând nu s-a știut că va fi așa rece, noi sigur, preventiv, am depus cererea, dar brusc s-a răcit”, susține Victor Melnic, șef-adjunct departamentul social USM.

Până astăzi nici un cămin de la USM și UTM nu a fost conectat la căldură.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram