/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ „E prea târziu pentru a bea Borjomi”. Mărul discordiei în Parlament: numărul de circumscripții UTAG

missing
27 octombrie 2017, ora 17:58

„De a prevedea în Codul Electoral pentru regiunea Autonomiei Găgăuze să fie constituite trei circumscripții electorale. Este prevăzut numai două circumscripții”, a menționat Vladimir Țurcanu, deputat PSRM.

„Proiectul de bază a fost luat cel al socialiștilor și, la acea etapă puteați să specificați ca în Găgăuzia să fie prevăzute, 3, 4 sau 5 circumscripții. Și iată acum, când s-a pus punct acestei chestiuni, voi v-ați trezit și vreți să susțineți Găgăuzia. Este târziu să beți Borjomi, după ce rinichii au cedat, domnule Țurcan”, a răspund Cornel Dudnic, deputat PDM.

„Acest proiect de lege vă veți decide împreună PD și PSRM care ați votat împreună Legea cu privire la votul mixt”, a susținut Mihai Ghimpu, deputat PL.

„Știți vorba ceea: Este târziu să beți Borjomi, după ce rinichii au cedat. Ei s-au prins într-o capcană. Noi nu o să susținem acest amendament, dar vom susține cu mare drag dacă o să veniți cu o propunere să votăm anularea acestei legi, care ați făcut-o și care este o amenințare la democrația R. Moldova”, a adăugat și Vadim Pistrinciuc, deputat PLD.

„Este târziu să beți Borjomi, domnule Pistrinciuc. Noi am mers și pe promisiunile făcute de PLDM pentru cetățenii R. Moldova. Probabil o să rugăm colegii din secretariat să asigurați un picuț de Borjomi în cantina Parlamentului pentru că foarte mult se vorbește și un mesaj de salut colegilor din Georgia”, a replicat Andrian Candu.

„Poate să apară situația când bei sau nu bei Borjomi, dar e tot una, cum se spune. Eu înțeleg competiția asta ca să cucerim noi anumit teritoriu”, a adăugat Dumitru Diacov, deputat PDM.

„Pentru cei care doresc, însănătoșiți-vă, beți Borjomi. Eu iată am servit apa aceasta, destul de bună. Vă recomand și dumneavoastră”, a spus și Vladimir Țurcanu, deputat PSRM.

„Poate ar fi mai bine să vorbim de Gura Căinarului, deoarece discuțiile din Parlament par a fi de la gura sobei și nu în Legislativ”, a ținut să menționează Tudor Deliu, deputat PLDM.

„Nu Parlamentul va decide ci va fi o comisie care va decide câte circumscripții. Aceasta ar fi o ingerință a politicului pentru că pe motiv politic nu vă convine ceva în mijlocul acestui proces să interveniți. Nu putem accepta așa ceva”, a conchis Valeriu Ghilețchi, deputat PPEM.

Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi și nu a fost inclusă în ordinea de zi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram