/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ S-au certat de la clopote în Parlament. Aleșii poporului au politizat până și clopotele de biserică

missing
27 octombrie 2017, ora 16:00

„Sunt 8 clopote, care costă aproape 25 de mii de dolari, bani achitați de un sponsor. 200 de mii de lei urmează a fi scutiți”, a menționat Fiodor Gagauz, deputat PSRM.

„Din câte eu știu, Guvernul a examinat și are un aviz negativ. Eu am încercat dimineață să vorbesc cu domnul prim-ministru. Nu l-am găsit. Ideea este ca să lăsăm pe săptămâna viitoare”, a adăugat deputatul PDM Dumitru Diacov.

„Noi absolut toate bisericile le-am scutit de taxele vamale. De ce acum noi ne-am împiedicat de Vulcănești? Haideți să luăm o decizie, așa cum am luat până în prezent și să nu ne aprindem paie în cap, acolo unde nu trebuie de aprins”, a menționat Zinaida Greceanîi, deputat PSRM.

„Ca să evităm o eventuală respingere a proiectului, Zinaida Petrovna, vă rog să fiți înțelegătoare și săptămâna viitoare să luăm o decizie la Comisia buget”, a adăugat Cornel Dudic, deputat PDM.

„Eu când văd foștii comuniști că sunt atât de evlavioși, nu mai știu ce să cred. Chiar mă minunez. Probabil că ei au furat clopotele strămoșilor în 40 și le-au ținut, le-au topit”, susține deputatul PL Ion Apostol.

„Vă rog frumos să ne referim la proiectul de lege de care vorbim, nu despre viziunile unui partid sau altuia”, a adăugat Andrian Candu.

„Domnul Apostol are dreptate. Ei au distrus biserici și acum o fac pe creștinii. Dar, slava domnului că …” a adăugat Mihai Ghimpu.

„Nu trebuie să vă faceți cruce dar să spuneți la acest subiect, în mod regulamentar”, susține Andrian Candu.

„În Republica Moldova continuă construcția bisericilor în stil rusesc. Noi nu avem nimic cu acest stil de arhitectură rusesc. Noi suntem stat independent, nu mai suntem RSSM în cadrul RSFSR”, a spus Ghimpu.

„Nu știam că președintele Parlamentului trebuie să se ocupe de stilul arhitectural al bisericilor, dar am să verific regulamentul Parlamentului în mod suplimentar. Vă mulțumesc mult”, i-a răspuns Candu.

„Iată un exemplu clasic cum noi o chestie extraordinar de simplă, încercăm atâta s-o politizăm, că socialiștii, că sunt rușii aici ș.a.m.d”, a menționat Dumitru Diacov, deputat PDM.

Până la urmă, examinarea proiectului a fost amânată pentru o altă dată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram