Curtea Constituțională (CCM) a avizat pozitiv inițiativa PLDM privind modificarea art.13 din Constituție. Astfel, sintagma „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine" ar putea fi înlocuită prin „limba română".

Preşedintele Curţii Constituţionale, Tudor Panțâru, a spus că proiectul de lege pentru modificarea art. 13 din Constituție fiind elaborat în scopul executării hotărârii CC nr. 36 din 5 decembrie 2013 nu cuprinde neconcordanțe sau inexactități de ordin juridic și urmează a fi prezentat Parlamentului pentru adoptare.

În încheierea sa Panțâru spune că Proiectul de lege nu încalcă limitele revizuirii impuse de art. 142 al. 2 din Constituție.

Tudor Deliu, deputat PLDM a spus că astăzi a fost făcut un prim pas pentru modificarea art. 13 a Constituției. Astfel, se va restabili un adevăr istoric. Acesta a mai declarat că deputații care nu vor vota pentru modificarea constituției „nu au ce căuta în Parlament”. A menționat că cei 36 deputați care au semnat proiectul de lege vor susține proiectul, și vor mai căuta adepți și în celelalte partide de la Guvernare. „Din câte cunosc sunt parlamentari și în PD, de exemplu președintele Parlamentului Andrian Candu, care a declarat anterior că limba vorbită este limba română”, a spus Deliu.

Și deputatul Vladimir Ghilețchi a salutat decizia Curții menționând că este mult așteptată și sper că vor găsi un consens politic pentru a restabili un adevăr istoric.