/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Milionara Silvia Radu ar putea deveni viceprimar al Capitalei: Nu am de ce să mă tem să accept funcția

missing
31 octombrie 2017, ora 18:20

Primarul interimar al Capitalei urma să prezinte candidatura a doi, din cei patru viceprimari ai Capitalei. Este vorba de milionara Silvia Radu, fostă șefă la Union Fenosa, și consilierul popular-european, Ruslan Codreanu.

„Dumnealui este foarte activ, cunoaște foarte bine problemele atât a orașului cât și a municipiului Chișinău. Cât privește candidatura doamnei Silvia Radu, reieșind din experiența pe care dumneaei o are, studiile pe care le prezintă și faptul că nu este afiliată politic, dumneaei ar putea face față cu brio acestei funcții”, a declarat Nistor Grozavu.

„Eu am fost surprinsă de inițiativa dumnealui. A zis că are nevoie de un viceprimar neangajat politic, cu o viziune modernă asupra primăriei. Nu am de ce să mă tem să accept această funcție și nu vin în această funcție pentru a-mi rezolva probleme personale”, a menționat Silvia Radu pentru TV8.

Silvia Radu, a fost candidat independent la prezidențialele din anul trecut și a deținut funcția de președinte al companiei „Union Fenosa”. Potrivit declarației sale de avere pentru 2015, aceasta deține o casă de lux în sectorul Buiucani și trei apartamente. Conduce o companie cu activități în agricultură, iar soțul ei administrează și o firmă imobiliară în Spania. În anii 2014 – 2015, Silvia Radu a ridicat un salariu de peste 10 milioane de lei. De cealaltă parte, consilierul PPEM, Ruslan Codreanu, a refuzat să facă declarații, dar acesta a criticat în repetate rânduri activitatea Primăriei și s-a pronunțat pentru destituirea primarului capitalei. Deși Nistor Grozavu susține că aceste candidaturi ar fi acceptate de majoritatea consilierilor, totuși propunerea a fost exclusă din ordinea de zi, iar unii aleși locali au declarat că nu susțin candidatura Silviei Radu.

Primăria a rămas fără un viceprimar în primăvara anului 2016, când Vlad Coteț a fost arestat într-un dosar de corupţie. În aprilie 2017, a fost reţinut și viceprimarul Nistor Grozavu, fiind vizat în dosarul parcărilor cu plată, în care figurează și primarul Capitalei. Ulterior, Nistor Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu, iar acum îndeplinește atribuțiile primarului care este suspendat din funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram