Milionara Silvia Radu, cel mai bogat candidat la prezidențialele din anul trecut, ar putea deveni unul dintre viceprimarii Capitalei. Candidatura acesteia urma să fie examinată la ședința Consiliului Municipal, dar subiectul a fost exclus din ordinea de zi. Un alt viceprimar ar urma să fie numit consilierul Partidului Popular European, Ruslan Codreanu. Primarul interimar, cel care urma să prezinte aceste candidaturi, susține că a discutat cu mai multe fracțiuni și că majoritatea aleșilor locali ar opta pentru cei doi candidați.

Primarul interimar al Capitalei urma să prezinte candidatura a doi, din cei patru viceprimari ai Capitalei. Este vorba de milionara Silvia Radu, fostă șefă la Union Fenosa, și consilierul popular-european, Ruslan Codreanu.

„Dumnealui este foarte activ, cunoaște foarte bine problemele atât a orașului cât și a municipiului Chișinău. Cât privește candidatura doamnei Silvia Radu, reieșind din experiența pe care dumneaei o are, studiile pe care le prezintă și faptul că nu este afiliată politic, dumneaei ar putea face față cu brio acestei funcții”, a declarat Nistor Grozavu.

„Eu am fost surprinsă de inițiativa dumnealui. A zis că are nevoie de un viceprimar neangajat politic, cu o viziune modernă asupra primăriei. Nu am de ce să mă tem să accept această funcție și nu vin în această funcție pentru a-mi rezolva probleme personale”, a menționat Silvia Radu pentru TV8.

Silvia Radu, a fost candidat independent la prezidențialele din anul trecut și a deținut funcția de președinte al companiei „Union Fenosa”. Potrivit declarației sale de avere pentru 2015, aceasta deține o casă de lux în sectorul Buiucani și trei apartamente. Conduce o companie cu activități în agricultură, iar soțul ei administrează și o firmă imobiliară în Spania. În anii 2014 – 2015, Silvia Radu a ridicat un salariu de peste 10 milioane de lei. De cealaltă parte, consilierul PPEM, Ruslan Codreanu, a refuzat să facă declarații, dar acesta a criticat în repetate rânduri activitatea Primăriei și s-a pronunțat pentru destituirea primarului capitalei. Deși Nistor Grozavu susține că aceste candidaturi ar fi acceptate de majoritatea consilierilor, totuși propunerea a fost exclusă din ordinea de zi, iar unii aleși locali au declarat că nu susțin candidatura Silviei Radu.

Primăria a rămas fără un viceprimar în primăvara anului 2016, când Vlad Coteț a fost arestat într-un dosar de corupţie. În aprilie 2017, a fost reţinut și viceprimarul Nistor Grozavu, fiind vizat în dosarul parcărilor cu plată, în care figurează și primarul Capitalei. Ulterior, Nistor Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu, iar acum îndeplinește atribuțiile primarului care este suspendat din funcție.