Doi bărbați cu vârsta cuprinsă între 37 și respectiv 29 ani, locuitori ai raionului Edineț, sunt suspectați de comercializarea drogurilor.

În urma măsurilor speciale de investigații, angajații IP Edineț în comun cu cei ai IP Briceni, la 26 octombrie curent, au reținut suspecții în urma efectuării unei achiziții de control. În timpul acțiunilor, polițiștii au depistat trei pachete cu masă vegetală uscată, și bani marcați în sumă de 600 lei. La fel, polițiștii au efectuat perchiziții într-un subsol din orașul Cupcini, unde au depistat alte șapte pachete cu masă vegetală uscată cu greutatea de 20 gr, care urma să fie comercializată pe teritoriul raionului Edineț.

Totodată, la domiciliile suspecților, oamenii legii au depistat mai multe dispozitive pentru consumul substanțelor narcotice, masă vegetală, cartușe, un mulaj de grenadă F1, 6 telefoane mobile, bani în sumă totală de 645 euro, 199 030 lei, 169 750 ruble rusești .

Bărbații sunt în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.