A încercat să ajungă ilegal în Ucraina. Un moldovean este documentat de polițiștii de frontieră din Giurgiulești pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei moldo-ucrainene. Bărbatul de 44 de ani, fiindu-i refuzată traversarea frontierei prin faptul că avea aplicată interdicție de intrare în Ucraina, a încercat prin ocolirea punctului de trecere Giurgiulești-Reni să ajungă în țara vecină.

În timpul unei misiuni de serviciu, patrula SPF Giurgiulești a fost alertată despre prezența în zonă a unei persoane. Conform informației transmise, s-a observat nu departe de locul aflării patrulei silueta persoanei care grăbit înainta spre linia de frontieră.

La scurt timp, polițiștii de frontieră au reținut un bărbat, care încercase să se ascundă, profitând de întuneric și terenul accidentat. La fața locului, a fost legitimat ca cetățean al R. Moldova, de 44 de ani. Acesta a declarat că are interdicție de intrare în Ucraina, pe motiv că depășise termenul de ședere pe teritoriul acestui stat.

Cazul este cercetat în continuare de angajații Poliției de Frontieră, persoană documentată riscă amendă în mărime de până la 750 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani, în conformitate cu art.362 CP al RM.