/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Moldtelecom își neagă vinovăția. Răspunsul TV8: Tehnicienii noștri nu pot să influențeze funcționarea dispozitivului Moldetelcom din studiou

missing
03 noiembrie 2017, ora 13:00

Într-un comunicat de presă, Moldtelecom susține că joi, 2 noiembrie, în intervalul orelor 21.47 – 23.34 au fost înregistrate cazuri de distorsiuni de imagine la difuzarea canalului TV8. Problemă semnalată de zeci de telespectatori ai postului. Moldtelecom susține că distorsiunile au fost declanșate de echipamentele tehnice aflate în sediul televiziunii, precizând că echipamentele și conexiunile Moldtelecom, care asigură transmisiunea semnalului de la studio-ul canalului TV8 către abonați, au funcționat corespunzător excluzând posibile pierderi de semnal.

Tehnicianul TV8 afirmă că în studioul postului nu au fost probleme, iar semnalul video transmis Moldtelecomului și altor operatori, a fost același, însă s-au înregistrat distorsionări de imagine doar la abonații Moldtelecom.

Moldtelecom afirmă că în momentul apariției distorsiunilor de imagine, echipele de specialiști tehnici Moldtelecom au intervenit și s-au implicat pentru a asigura transmisiunea de bună calitate a imaginii. Inclusiv s-a luat legătura cu responsabilii tehnici de la studio-ul TV8 pentru a identifica sursa problemei. Tehnicianul TV8 confirmă convorbirile telefonice și afirmă că le-a explicat celor de la Moldtelecom că în studioul TV8 nu sunt probleme.

Moldtelecom, însă, afirmă că în urma verificărilor interne a fost localizată în studioul canalului TV8. Iar, responsabilii TV8 au menționat că vor putea veni cu detalii despre problema dată doar pe parcursul zilei următoare.

Moldtelecom susține că problema cu privire la oscilaţiile de imagine a fost localizată în cadrul studio-ului canalului TV8, soluționarea căreia nu vizează responsabilitatea Moldtelecom. Afirmație dezmințită de echipa tehnică a postului TV, care afirmă că în studioul postului semnalul video este transmis unor dispozitive ale operatorilor care retransmit telespectatorilor canalul TV8, iar imagini distorsionate au fost întâlnite doar la Moldtelecom, pe când dacă problema era din studio și ținea de TV8, problema dată ar fi fost întâlnită și la alți operatori de retransmisiune a postului TV8. Totodată, tehnicianul TV8 susține că dispozitivul moldtelecom instalat în studioul TV8 este controlat în întregime de operator și ei nu pot influența buna funcționare a acestuia.

Menționăm, că Moldtelecom a solicitat dezmințiri din partea canalului TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram