/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Nereguli la casele de schimb valutar. FISC-ul a împărțit amenzi de zeci de mii de lei

missing
03 noiembrie 2017, ora 14:20

Verificările au demarat după ce Serviciul Fiscal a analizat informația disponibilă din evidența operațiunilor de schimb valutar. Astfel, în cadrul monitorizării online a tranzacțiilor înregistrate de casele de schimb valutar prin aparatul de casă și control. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a stabilit că unele case de schimb valutar zilnic înregistrează un număr simbolic de tranzacții (în mediu 20-35 tranzacții, dintre care minimum 6 tranzacții sunt operațiuni de serviciu la introducerea soldurilor valutelor la începutul zilei și extragerea de numerar). Atât numărul redus de tranzacții înregistrate prin MCC, cât și faptul că suma operațiunilor de vânzare a valutei adesea este mai mică decât suma operațiunilor de cumpărare a valutei, fapt care denotă neutilizarea mașinii de casă și control la efectuarea operațiunilor de schimb valutar (în special la vânzarea valutei).

SFS anunță că conform prevederilor legislației, pentru abaterile depistate, contribuabilii riscă sancțiuni fiscale în mărime de 40 mii lei (per toate cazurile) și sancțiuni contravenționale în mărime de 16 700 lei.

În acest context, SFS a decis asupra desfășurării unui șir de verificări, care au drept scop conformarea contribuabililor care oferă servicii de Exchange, care se vor desfășura pe întreg teritoriul țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram