O minoră în vârstă de 14 ani, originară din raionul Străşeni, este bănuită că și-ar fu ucis o amică, tot de 14 ani, care-i datora o sumă de bani. Cadavrul fetei a fost găsit în seara zilei de 14 septembrie curent, într-un parc din sectorul Râşcani.

Trupul minorei, în stare de putrefacție, a fost ulterior transportat la Centrul de Medicină Legală pentru fi supus expertizei. Preliminar, medicul legist a stabilit că persoana ar fi decedat din cauza unor lovituri puternice şi asfixieri în zona gâtului.

În comiterea infracțiunii, a fost identificată o suspectă – o minoră în vârstă de 14 ani, originară din raionul Străşeni. Ofițerii de investigație au stabilit că, anume ea ar fi maltratat fizic victima şi ar fi asfixiat-o, din cauza unor datorii de bani existente, care s-a dovedit a fi locuitoare a Capitalei, în vârstă de 14 ani.

Minora a fost arestată pe un termen de 30 de zile la solicitarea procurorilor şi este cercetată penal pentru omor intenționat. Conform legislației în vigoare ea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 ani până la 15 ani.