/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Presa belgiană: Carles Puigdemont, fostul lider catalan, s-a predat poliției

missing
05 noiembrie 2017, ora 15:20

Procurorii belgieni, care au primit un mandat european de arestare din partea Spaniei pe numele lui Puigdemont și a patru foști oficiali catalani, va informa presa în legătură cu acest caz la ora 13:00 GMT.

Puigdemont și alți patru foști miniștri catalani sunt vizați de justiția spaniolă pentru cinci infracțiuni, printre care rebeliune, utilizare necorespunzătoare a fondurilor publice și insubordonare în legătură cu rolul lor în declarația unilaterală de independență adoptată de parlamentul catalan la 27 octombrie.

La o zi după vot, guvernul spaniol a recurs la prerogative constituționale excepționale pentru a-i destitui pe liderii catalani și a dizolva parlamentul regiunii. Noi alegeri regionale sunt prevăzute la 21 decembrie.

Nouă membri ai fostului guvern al Cataloniei au acceptat să se prezinte în fața unui tribunal din Madrid. Judecătoarea Curții Naționale a Spaniei, Carmen Lamela, a ordonat arestarea lor preventivă, cu excepția unuia singur, eliberat pe o cauțiune de 50.000 de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram