/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ghimpu, despre noul primar interimar: „Doamna Silvia Radu este candidatura lui Plahotniuc”

06 noiembrie 2017, ora 14:53

„Este clar că PD-ul doritor de putere în municipiu Chișinău, așa cum a preluat puterea și la nivel Republican. să adune deputați cu voie fără voie, primari, depășind cifrele duble,i-a reușt să ocupe puterea ilegal a primăriei Chișinău. Astăzi le-a reușit să intre pe ușa din spate încălcând Constituția și legea cu privire la statul municipiului Chișinău”, a declarat Ghimpu.

În privința noului primar interimar liderul PL consideră că este omul lui Plahotniuc. „Doamna Silvia Radu este candidatura domnului Plahotnic, a PD-ului și aceasta noi am văzut-o încă în perioada alegerilor prezidențiale. A salvat atunci Republica și nu a ajuns Dodon președinte și acum vine și salvează și municipiul Chișinău”, afirmă Gimpu.

Totodată, Ghimpu afirmă că Nistor Grozavu a cedat funcția de primar interimar sub presiune. „Eu cred că Grozavu a făcut acest lucru numai din cauză că întradevăr au probe organele că a încălcat legea și ca să-și salveze pielea este gata nu doar să numească viceprimari și primar interimar, dar și ca primarul general să stea la închisoare numai ca el să fie liber și să nu răspundă pentru încălcările sale”, susține Mihai Ghimpu.

Valeriu Munteanu, vicepreședintele partidului, a notat acțiunile pe care urmează să le întreprindă partidul pentru „a restabili ordinea de drept”. Astfel, PL-ul intenționează:

„- Să solicite interpretarea Constituției care este întinderea interimatului funcției de mandat de ales local
– Consilierii PL din CMC au pregătit deja o cerere în instanța de judecată pentru a contesta legalitatea; dispozițiilor de desemnare a Silviei Radu și a Ruslan Codereanu în calitate de viceprimar, primar interimar ș.a;
– Vom scrie din numele Partidului demersuri către organismele internaționale, ambasade, Consiliul Europei pentru a arăta derapajele grave care au loc la nivelul municipiului Chișinău, a R. Moldova pentru a ne ajuta să depășim aceste abuzuri grave care au loc
– Vom acorda suport primarului general ales al Chișinău întru pregătirea demersurilor consistente și urgentarea acestora de contestare a acțiunilor abuzive care au loc pe numele lui la CtEDO, a menționat Munteanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram